logo-katrien-03

Kart jezelf GROEN bij Go Planet Speedworld

Bij Go Planet Speedworld kunt u terecht om te karten met vrienden, als bedrijfsuitje, maar ook als kinderfeestje. Boven de kartbaan ligt een nieuw restaurant genaamd ‘Steakhoes de Grillspieker‘. Het jonge bedrijf wilde heel graag vergroenen door samen met hun klanten te sparen voor gas karts (i.p.v. benzine karts), maar er werden niet voldoende waardebonnen verkocht. Erik (oktober 2014): “Wellicht was het vertrouwen van de klant er nog niet omdat we net zijn opgestart, of heeft het faillissement van de hal waarin wij zitten voor verwarring gezorgd bij klanten (deze heeft namelijk een soortgelijke naam maar is een andere B.V). De gaskarts komen er, maar nu niet samen gespaard door klanten.”

Het verhaal van Mathilde en Erik (mei 2014)
“Voor zijn hobby kartte Erik graag met een groep vrienden. Ook deed hij mee aan de Nederlandse kampioenschappen karten. Ik ging altijd graag mee karten. Samen runden we een internationaal transportbedrijf. Dat was erg leuk om te doen, maar toen op een gegeven moment de mogelijkheid voorbij kwam om een kartbaan over te nemen; heb ik deze kans gegrepen! Ons huidige bedrijf is dus eigenlijk een soort van uit de hand gelopen hobby. Negen maanden geleden zijn we in Enschede terecht gekomen, en hebben we naast een kartbaan binnenkort ook een restaurant.”

logo-katrien-03

Waarom meedoen aan geld GROEN wassen? (mei 2014)
“We willen om meerdere redenen graag meedoen. Niet alleen zijn er nieuwe karts nodig, ook willen we met de aanschaf van deze karts graag een milieuslag maken. Karts die rijden op gas of bio-ethanol zijn duurder in de aanschaf dan benzine karts, maar ze zijn een stuk beter voor het milieu. Ook zijn karts die rijden op gas of bio-ethanol voordeliger in het gebruik. En tot slot willen we graag mensen bewuster maken over het milieu, door zelf een stap in deze richting te doen.”

Naam ondernemers: Mathilde en Erik
Adres: Collosseum 84, Enschede
Website: www.goplanetspeedworld.nl
Spaarden voor: milieu vriendelijker karts (bio-ethanol of gas i.p.v. benzine)
U kon op twee manieren meesparen:
1) Als u een strip waardebonnen kocht van €300 (6*€50), hiervoor kreeg u €375 (6*€50 + 6*€15) terug. Deze waardebonnen zijn in te wisselen voor kart-heats, eten en drinken.
2) Als u een strip waardebonnen kocht van €168 (12 heats a €14), hiervoor kreeg u €240 (18 heats a €14) voor terug
Huidige CO2 uitstoot van 3 benzine karts: 38700 kg CO2 (op basis van een geschat verbruik van 1800 liter benzine per jaar per kart, dus 5400 liter benzine)
Verwachte CO2 uitstoot van 3 gas of bio-ethanol karts: 31500 kg CO2 (dit betekent een besparing van 7200 kg CO2 per jaar).