groendak

GROENE vingers? Koop waardebonnen bij GROENdak

Sinds september 2014 wordt er ook bij Groendak GROEN gewassen, u kunt namelijk geldGROENwassen waardebonnen kopen in de webshop. De waardebonnen zijn in te wisselen voor materialen, cadeautjes of leuke tuinspullen en natuurlijk te gebruiken als cadeaubon aan uw familie of vrienden met groene vingers. 
geldgroenwassen foto 1

Waarom meedoen aan geld GROEN wassen?
“Vanwege de kleur natuurlijk ;). We zijn een bedrijf dat zich inzet voor de duurzaamheid en leefomgeving. Op deze manier kunnen we beide uitdragen en we willen meer bekendheid geven aan het feit dat een groendak niet alleen mooi is maar ook potentie heeft op vele andere vlakken.”

Het verhaal van Groendak, Grad van Heck
“Van oorsprong ben ik bouwkundige, dat zit al voor 6 generaties in mijn familie. Voor een project in Duitsland in de jaren ‘90 moesten we regenwater op een slimme manier opvangen omdat men waterbelasting moest gaan betalen. Dat kan natuurlijk met een tuintje in de achtertuin, maar wegens ruimte gebrek is een tuintje niet altijd mogelijk. Zo kwam ik op het idee van een tuintje op het dak. In Duitsland ben ik mijn bedrijf begonnen, maar de kennis en mankracht haalden we uit Nederland. Nog steeds is het vergroenen van een bouwwerk een ware kunst en is bijna alles mogelijk. Zo hebben we gevelgroen, akkers op het dak maar ook natuurontwikkeling of parken kunnen op een gebouw worden aangelegd. Een groendak is niet alleen mooi, maar het is ook energie-efficiënt (in de zomer blijft een huis namelijk koeler en in de winter warmer). Bovendien zorgt een groendak ervoor dat de dakbedekking langer mee gaat (kostenbesparing). Extra leuk wordt het als je een groendak combineert met zonnepanelen, de zonnepanelen worden er efficiënter van en het vervangt de stoeptegels als ballast.”

Naam ondernemers: Grad van Heck en Guidy Willekens
Adres: Industrielaan 15B, Scherpenzeel
Website: www.groendak.info
Sparen voor: LED verlichting in het huidige bedrijfsgebouw
U spaart mee als: u een strip waardebonnen koopt van €100, hiervoor krijgt u €120 terug. De waardebonnen a €20 per keer zijn in te wisselen voor alle producten van de webshop (zowel www.groendakwebshop.nl en www.metgroen.nl).
Huidig energieverbruik: 3204 kWh per jaar
Geschatte energiegebruik na investering: 2040 kWh per jaar (dus 1164 kWh besparing per jaar!)