foto 2

medewerkers van de groenwasserij

Om het concept geldGROENwassen concreet aanwezig te laten zijn, deden we met een pop-up store (de groenwasserij) verschillende stadsdelen aan. Hierbij werden we van september ’13 – maart ’14 ondersteund door extra mensen, i.s.m. Dienst Werk en Inkomen. Nu slaan zij hun eigen weg in.

foto 2

Wie zijn jullie en wat hebben jullie bij geldGROENwassen gedaan?

Wij zijn Charlotte Stroosnijder en Mili Savic. Vanaf september hebben wij de groenwasserij bemand; van hieruit zijn we bezig geweest met het enthousiasmeren van winkels, klanten en buurthuizen voor geldGROENwassen. Ook hebben we geholpen tijdens feestjes of bijeenkomsten.

 

 

Wat vonden jullie leuk aan geldGROENwassen?
Charlotte: “het concept zelf. Maar ook vond ik het leuk om te horen en zien wat voor duurzame initiatieven er nog meer zijn. Het team was ook gezellig. En ik kon het ook goed vinden met mijn meest directe collega Mili.”
Mili: “Ik vond met name de opening en ondertekening intentieverklaring van old school (30 oktober 2013) en de lancering van geldGROENwassen deelnemer De Regenboog (27 januari) erg leuk. En de gezelligheid en het enthousiasme van het team als hier, dat heb ik niet eerder in een baan ervaren.”

Schermafbeelding 2014-03-10 om 14.37.03

Wat gaan jullie nu doen?
Charlotte: “Ik ga voor 3 maanden werken in een rawfood restaurant en een workshop volgen voor startende ondernemers. Mijn doel is om een eigen bedrijfje te beginnen van afhaalmaaltijden.”
Mili: “Zolang ik me tussen de mensen begeef, vind ik het werk wat ik doe leuk. Ik zit te denken aan een baan in de zorg, of coaching. Bijvoorbeeld het geven van computerlessen zou ik erg leuk vinden.”