Schermafbeelding 2015-03-16 om 09.50.27

Incognito bij Tegenlicht

In de Tegenlicht documentaire ‘Bankgeheimen’ vertelt Joris Luyendijk op een begrijpelijke manier over zijn onderzoek naar de reden voor de financiële crisis, en waarom er tot op heden nog niks is veranderd in het systeem.

Ben jij net als Joris Luyendijk vóór een nieuw bancair systeem, en enthousiast over de manier waarop de geitenboerderij in het Amsterdamse bos zijn zonnepanelen aanschaft?

Dan vind je het vast leuk om te weten dat de geitenboerderij het concept BOERzoektBUUR (de voorloper van geldGROENwassen) heeft toegepast.

Als klant kun je hier geitenkaas met korting kopen, terwijl je meespaart voor zonnepanelen op het dak van de boerderij.

Als winkelier / ondernemer is dit concept ook in jouw winkel toe te passen! Zo kun je bijvoorbeeld bij Bettina koek en taart kopen tegen korting en spaar je mee voor LED verlichting, en zo kun je bij Rhebergen Multihull Yachts korting krijgen op onderhoud voor je boot en spaar je mee voor zonnepanelen. Zie hier voor meer voorbeelden.

 

1 antwoord
  1. Belegger
    Belegger says:

    Wat een ontzettend leuk initiatief! Helaas woon ik niet in Amsterdam (maar in het Oosten van het land). Het idee dat je met de aankoop van een eerlijk product tegelijkertijd iets terugdoet voor de natuur is perfect. Ook voor de ondernemer, omdat het consumenten waarschijnlijk stimuleert om meer van die kaasjes te kopen! 😉

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *