Zwijger

geldGROENwassen bij Toekomstdenkers

Op 18 september was in pakhuis de Zwijger ‘De Nieuwe Generatie’ aan het woord. Naast 3 andere sprekers, was geldGROENwassen onderdeel van het programma. One World organiseerde deze bijeenkomst samen met Wij Krijgen Kippen. Dit verslag werd gemaakt van de bijeenkomst.

GGW-Zwijger GGW-Zwijger2

Wil je het filmpje van geldGROENwassen nog eens terugzien? Kijk dan hier. Was jij er ook bij tijdens de bijeenkomst en wil je ons input geven? Stuur dan een mail naar info(at)geldgroenwassen.nu

 

Schermafbeelding 2014-09-22 om 16.18.55

geldGROENwassen als Nieuw Business Model

NBM-2014Een conventioneel business model is gefocust op het behalen van zoveel mogelijk economische winst. Een nieuw business model richt zich op meervoudige waardecreatie: maatschappelijk/sociaal voordeel, economisch/financieel voordeel, milieu voordeel. WIN WIN WIN dus.

geldGROENwassen is een nieuw business model bij uitstek: het biedt een oplossing voor een maatschappelijk probleem (hoog energieverbruik, hoge CO2 uitstoot) waarbij alle belanghebbenden/stakeholders voordeel genieten. De ondernemer meer terugkomende klanten, een lagere energierekening en groene promotie, de klant een extra waardebon en zicht op zijn investering.

Daarom schreven Anne en Judith (mede) namens geldGROENwassen mee aan het boek ‘Nieuwe Business Modellen: Samen Werken aan Waardecreatie.‘ Het boek is een cocreatie van meer dan 30 auteurs en Jan Jonker maakte het tot één geheel.

Op 13 november 2014 wordt het boek gelanceerd. Op deze datum vindt tevens het symposium Nieuwe Business Modellen plaats. Zie hier het programma van de dag. Anne Stijkel zal op deze dag een workshop over geldGROENwassen geven.

Zonnepanelen2

klanten Ekoplaza sparen zonnepanelen fase 2 bij elkaar

Klanten van Ekoplaza in Amsterdam en Zaandam hebben zonnepanelen bij elkaar gespaard. In deze tweede fase van de bonnenverkoop, spaarden klanten voor zonnepanelen op de daken van kinderboerderij Zimmerhoeve en speeltuinvereniging Barentszplein (beiden in Amsterdam West). Voor €250 kregen klanten van Ekoplaza €300 aan tegoed, wat zij de komende 3 jaar bij Ekoplaza kunnen besteden. Eerder spaarden klanten van Ekoplaza in Amsterdam voor zonnepanelen op het dak van kinderboerderij ’t Brinkie in Amsterdam Zuidoost (fase 1). Ook spaarden klanten van Ekoplaza in Delft zonnepanelen voor het dak van vrije school Widar bij elkaar. Zo bepalen we met onze portemonnee hoe groen onze omgeving is. En we eten er nog lekker van ook!

De invulformulieren om geldGROENwassen bonnen te bestellen zijn dus voorlopig niet meer in de filialen van de Ekoplaza te vinden. Wellicht weer als er een derde fase van start gaat. Hiervoor zijn nieuwe daken nodig. Weet jij nog een geschikt dak? Neem dan contact met ons op via info(at)geldgroenwassen.nu

BwxZkEWIMAAEkpe

Nominatie DAM stadsdeelprijs bettina bakt

BwxZkEWIMAAEkpe Bettina bakt is genomineerd voor de DAM stadsdeelprijs. Van de 16 inzendingen in haar stadsdeel (Zuid) is zij één van de drie genomineerden, en maakt zij kans op €4000,-! Lees hier verder over de DAM stadsdeelprijs.

Leuk weetje: bij Bettina wast ook geld GROEN. Zie hier haar verhaal. Ze heeft inmiddels haar LED verlichting middels geldGROENwassen gerealiseerd en spaart nu verder.

Op 15 september werd bekend gemaakt dat Bettina Bakt de DAM stadsdeelprijs heeft gewonnen! Ze gaat nu op voor de stedelijke DAMprijs.

GGW-1jaar

1 jarig jubileum!

Op 7 september 2013 werd ’s werelds eerste groenwasserij geopend; vanaf die dag was het project geldGROENwassen gelanceerd. En hoe! Wethouder Nevin Özütok gaf een prachtige speech tijdens de opening, en dankzij het DWI hadden wij o.a. Jane die de sterren van de hemel zong en Ahmed die iedereen van koffie voorzag.

Schermafbeelding 2014-04-03 om 18.25.42 GGW-1jaar

Inmiddels zijn we een jaar verder en zijn er zo’n 25 deelnemende bedrijven en instellingen verwikkeld in het groenwasprogramma. Middels geldGROENwassen werd er al 20.400 kg CO2 bespaard en staat er nog eens 82.000 kg CO2 besparing in de planning.

En we willen meer! Daarom zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe geldGROENwassers.

  • Ben je (buurt)ondernemer, wil je je eigen bedrijf vergroenen maar weet je niet hoe en heb je niet al het geld op de plank liggen? Laat het ons weten, dan bespreken we samen de mogelijkheden.
  • Ben je (buurt)ondernemer, maak je voldoende winst, en zou je dit graag investeren in zonnepanelen op het dak van een ander i.p.v. het op de bank te laten staan? Laat het ons weten, dan bespreken we samen de mogelijkheden.
  • Ben je (ouder, eigenaar of medewerker van) een school, kinderboerderij of andere maatschappelijke instelling en zie je graag zonnepanelen op het dak liggen zonder dat de instelling daar zelf voor investeert? Laat het ons weten, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden om ook geld GROEN te gaan wassen en heb je een andere vraag dan hier boven staat? Stuur een mail naar info(at)geldgroenwassen.nu