geldGROENwas-actie bij De Regenboog

vervolgactie bij De Regenboog (jan 2015)

vlnr: Dirk de Jager (wethouder stadsdeel West), Marcel (ouder), Jeanne Brouwer (lokatiemanager De Regenboog)

vlnr: Dirk de Jager (wethouder stadsdeel West), Marcel (ouder), Jeanne Brouwer (lokatiemanager De Regenboog) geven het startsein voor de eerste geldGROENwas-actie (jan 2014)

Eind januari 2014 startte kinderdagverblijf De Regenboog met haar eerste geldGROENwas-actie: ouders konden met korting extra dagdelen kopen (hetzelfde jaar nog in te wisselen). Op deze manier vulde De Regenboog haar luwte uren, en konden ouders profiteren van een extra dagje opvang. Deze actie was succesvol want er werden ruim 100 bonnen verkocht!

Ondertussen heeft Jeanne Brouwer niet stilgezeten. Binnen de organisatie is er een bredere discussie ontstaan over duurzaamheid, wat in de visie en missie verwerkt wordt. Ook is er op verschillende manieren spinn-off van de geldGROENwas-actie: “we gaan de radiatoren ombouwen en zo energie besparen. En er komt 1 week per jaar thema duurzaamheid. Ook staat bij alle IJsterk vestigingen nu biologisch eten op de agenda, en hebben we uitgezocht dat we kosten konden besparen door van energieleverancier te wisselen.”

foto kopie

Ruim 100 ouders kochten waardebonnen tijdens de eerste geldGROENwas-actie (jan 2014)

Samen met de ouders werd beslist over waar het opgehaalde geld van de geldGROENwas-actie in te investeren. Er werd gekozen voor LED verlichting. Om deze investering compleet bij elkaar te krijgen, start er in januari 2015 een tweede geldGROENwas-actie bij de Regenboog.