Schermafbeelding 2014-11-17 om 16.15.15

28 nov: ondernemersontbijt

Bent u ondernemer en wilt u graag kosten besparen? Wilt u meer weten over duurzame energie opwek? En wilt u weten wat u precies in uw bedrijf zou kunnen doen om dat te kunnen realiseren? Kom dan op 28 november naar het ondernemersontbijt georganiseerd door stadsdeel Amsterdam Noord. Anne Stijkel van geldGROENwassen is er ook bij en vertelt kort hoe u energiebesparing leuk maakt, kenbaar maakt aan uw klanten, en dat u voor de investering niet naar de bank hoeft.

Klik hier om meer te weten en/of aanmelding. Hieronder ziet u de officiële uitnodiging.

Schermafbeelding 2014-11-17 om 16.15.15

Schermafbeelding 2014-11-17 om 15.40.35

geldGROENwassen in boek Nieuwe Business Modellen

Aan het boek ‘Nieuwe Business Modellen: samen werken aan waardecreatie’ schreven geldGROENwassers Anne en Judith mee. geldGROENwassen wordt namelijk beschreven als nieuw business model in het boek, en dient – naast vele andere mooie initiatieven – als voorbeeld. Ook gaven Anne en Judith meerdere workshops op de dag van de boekpresentatie (13 november 2014) in de DOM kerk in Utrecht. Hier kunt u het boek bestellen.

NBM-2014

Achtergrond van het boek
Sinds 2010 wordt vanuit de Radboud Universiteit met wisselende groepen studenten, externe mensen, bedrijven en organisaties gewerkt aan een aaneenschakeling van projecten, bijeenkomsten en publicaties rond het concreet maken van de idee van duurzaam ondernemen. Dat is begonnen met het crowdsourcingsproject ‘Our Common Future 2.0’ met als resultaat het boek ‘Duurzaam Denken Doen’ (13.000 verkochte exemplaren). Die publicatie heeft heel veel mensen in beweging gebracht.

Al dat werk heeft de basis gelegd voor wat we nu noemen Nieuwe Business Modellen. Dat zijn business modellen voor thema’s als ‘sociaal ondernemerschap’, voor ‘burger initiatieven’ of de idee om samen een windmolen te kopen. Kenmerkend voor deze tijd is dat dergelijke initiatieven op alle mogelijke terreinen zich voordoen, zoals gezondheidszorg, afval, de bouw. De verwachting is dat de scope aan terreinen in de nabije toekomst breder zal worden. Heel veel van die initiatieven ontgroeien de keukentafel niet. Dat is meer dan jammer, want al die initiatieven zijn uitingen van een transitie in de samenleving. Een transitie die er toe doet, die er moet komen. Het is daarom van grote waarde die initiatieven te steunen en te voorzien van ‘tools’ om zo professionalisering en opschaling mogelijk te maken. Want de economie van morgen, dat zijn wij, vandaag.

Schermafbeelding 2014-11-14 om 09.36.24

Kans voor sportverenigingen

Op 8 november 2014 berichtte Het Parool dat de regeling dat sportverenigingen hun energiebelasting kunnen terugvragen, komt te vervallen. Clubs zouden hiermee duizenden euro’s mislopen. Echter, hiervoor in de plaats komt er een subsidieregeling voor sportclubs die investeren in energiebesparing of groene stroom. Het grootste probleem voor de sportclubs zou volgens het artikel zijn dat sportclubs het geld voor de duurzame energie investering niet zouden hebben.

Voor deze clubs hebben wij goed nieuws: geldGROENwassen. Dat werkt zo: met een geldGROENwas-actie vraag je jouw sportklanten of zij hun lidmaatschap een aantal jaren vooruit willen betalen. In ruil hiervoor krijgen zij een korting op het lidmaatschap. Als sportvereniging heb je in één keer het geld om de duurzame energie investering te doen, en je profiteert gelijk van een lagere energie rekening. Ook ben je verzekerd van lidmaatschap de komende jaren, en sportklanten krijgen meer binding met ‘hun’ sportclub.

Is een lidmaatschap vooruit betalen een beetje te veel? Een variatie op de kantine is ook mogelijk: sportklanten betalen hun kantineconsumpties voor de komende tijd vooruit. Natuurlijk krijgen zij hiervoor een korting, zeg 6 waardebonnen voor de prijs van 5. De voordelen zijn gelijkend aan het voorbeeld hierboven.

geldGROENwassen helpt je deze actie vorm te geven. Zo kun je gebruik maken van ons waardebonformat, promotiemateriaal en krijg je een plek op onze website.

Hoezo clubs raken hun extraatje kwijt? Clubs krijgen een prachtige kans om de organisatie economisch te versterken, te vergroenen en de sociale binding te vergroten! Het is maar hoe je het bekijkt.

Schermafbeelding 2014-11-14 om 09.36.24

N.B. bekijk ook de website van DuurzaamVerenigen.