Anne-bonnen-groot

Wat betekent geldGROENwassen?

Als klant kunt u ondernemers uit uw buurt helpen met ‘vergroenen’. Bijvoorbeeld de wasserette die graag nieuwe A++ wasmachines wil maar het geld voor de investering niet heeft. Of de bakker die graag met LEDverlichting zijn energierekening omlaag wil brengen. U investeert en krijgt daarvoor van het bedrijf waardebonnen – met rente. Bijvoorbeeld: u geeft de bakker € 100,= en krijgt €120,= aan waardebonnen die u in twee jaar tijd kunt besteden bij de bakker. Als 10 klanten dit doen, heeft de bakker geld voor LEDverlichting en direct profijt van een lagere energierekening. Voor uw € 100,= krijgt u € 120,= aan waardebonnen die u de komende twee jaar bij de bakker kunt besteden. Dat is € 20,= rente. Op jaarbasis 10% rente: 7,5% meer dan bij de bank!

Met uw spaargeld kunt u op deze manier een hoog rendement krijgen (hoger dan bij de bank) en uw favoriete ondernemer(s) helpen met investeren in een duurzame bedrijfsvoering en een lagere energierekening. Met uw spaargeld ‘wast’ u als het ware een bedrijf ‘groen’.

Als ondernemer ontvangt u geld van uw klanten om te investeren in duurzame energiemaatregelen voor uw bedrijf, zo wast ook u geld groen.