bettina

GROENE taart en koekjes bij bakkerij Bettina bakt

Bettina bakt taarten. En koekjes. En nog veel meer. Allemaal biologisch en ontzettend lekker. Vanaf 31 maart kunt u met korting bij haar geldGROENwassen bonnen kopen. Lekkere taart proberen en meesparen voor LED, er zijn ergere dingen in het leven;)

Naam ondernemer: Bettina
Adres: Van Woustraat 188 A, Amsterdam Zuid
Spaart voor: omschakeling naar energiezuinige LED-verlichting
U spaart mee als: u een strip waardebonnen koopt van €50, hiervoor krijgt u €60 terug. De waardebonnen a €10 per keer zijn in te wisselen voor een heerlijke biologische Duitse taart(stukjes) en koekjes. U kunt het meenemen naar huis, of in de bakkerij eten met koffie/thee/sap.
Huidig energieverbruik: 18.074 kWh per jaar
Verwachte daling in energieverbruik na investering: 1163 kWh per jaar

Bettina Bakt 3

Het verhaal van Bettina
“Altijd had ik al het idee dat het leuk zou zijn om een Duitse banketbakkerij te beginnen. Mijn ouders komen uit Duitsland en zodoende ben ik met Duitse taarten opgegroeid: de Käsekuchen is in onze familie DE verjaardagstaart. Toen er op mijn vorige werk voor de zoveelste keer reorganisatie plaats vond, begon ik na te denken wat ik eigenlijk zelf zou willen veranderen. En zo besloot ik uiteindelijk om in 2009 het roer om te gooien: ik begon met “Bettina bakt” in de Van Woustraat, in een oud pand.

Ik heb een bewuste keuze gemaakt om alleen biologisch te bakken. Biologische ingrediënten hebben een pure smaak, er zitten geen onnodige toevoegingen in je grondstoffen: je weet wat je eet. Goede ingrediënten, om er voor te zorgen dat de taart superlekker is. Je eet tenslotte taart omdat het feest is, om jezelf te verwennen. Mijn taarten zijn een feestje om te eten!”

Waarom meedoen aan geldGROENwassen?
“Bij alles wat ik doe, denk ik na over duurzaamheid. In mijn ogen is geldGROENwassen een erg leuke manier om klanten/buurtbewoners te betrekken bij wat ik doe. Het is een mooie manier om erover te communiceren. Ook is deelname aan geldGROENwassen voor mij een logische keuze: ik nam ook deel aan de DAM-prijsvraag 2013 (DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB), en natuurlijk doe ik dan ook mee aan geldGROENwassen. Ik heb de DAM-prijs niet gewonnen, maar ik was er wel voor genomineerd.
Het pand waarin mijn bakkerij zit, is oud. Ik ben de afgelopen jaren steeds bezig geweest om energiezuiniger te gaan werken. Het is nu tijd om een wat groter stap te zetten: van TL-buizen en halogeen naar LED-verlichting! En als dat lukt, dan ga ik nog meer dingen aanpakken..”