3 Getrouwd

Kinderdagverblijf De Regenboog (IJsterk) heeft een GROEN varkentje gewassen

Op 27 januari 2014 gaf Dirk de Jager (wethouder milieu stadsdeel Amsterdam West) het startsein voor geldGROENwassen op kinderdagverblijf De Regenboog. Dit filmpje kunt u bekijken als u niet bij de lancering was. Het kinderdagverblijf verkocht waardebonnen voor dag(delen) opvang in de luwte uren aan ouders met een mooie korting tot 31 maart 2014. Zo zijn er ruim 100 waardebonnen verkocht. In januari 2015 gaat een tweede actie van start om zo LED-verlichting in het gehele gebouw te kunnen realiseren. Hieronder het verhaal over hoe het allemaal begon.

vlnr: Dirk de Jager (wethouder stadsdeel West), Marcel (ouder), Jeanne Brouwer (lokatiemanager De Regenboog)

vlnr: Dirk de Jager (wethouder stadsdeel West), Marcel (ouder), Jeanne Brouwer (lokatiemanager De Regenboog)

Op een informatiebijeenkomst van geldGROENwassen op 7 November 2013 was Jeanne, locatiemanager van De Regenboog, aanwezig. Er volgde een afspraak op het kinderdagverblijf zelf met Jeanne, Raphaela (interim manager op het hoofdkantoor) en Marcel (ouder) op locatie. Marcel is architect, betrokken bij duurzaam bouwen. Hij had eerder al met Jeanne contact opgenomen met het idee het gebouw van het kinderdagverblijf duurzamer te maken. Jeanne had hieraan voorafgaand een energiescan laten doen en was direct enthousiast. Met geldGROENwassen kunnen zij een groot deel van hun ambities voor een duurzamer gebouw realiseren.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 11.41.29

 

Waarom meedoen aan geldGROENwassen?
Jeanne: “Met name de manier van het creëren van draagvlak onder klanten spreekt me erg aan. Door geldGROENwassen doen we het samen. Door erover te communiceren en transparant te zijn wordt het meer zichtbaar wat we doen aan energie besparing en wordt bewustwording gestimuleerd.” Marcel: “Ook door gedragsverandering kun je zo’n 10% aan energie besparen.”

“Suggesties van klanten vinden we erg belangrijk. Om te weten wat er leeft bij de ouders organiseren wij bijvoorbeeld koffie-ochtendjes. Dit is een laagdrempelige manier om in contact te komen met de ouders van de kinderen en bij elkaar betrokken te blijven. De tevredenheid over ons kinderdagverblijf is hoog: dit bleek uit onze enquête waar we beoordeeld werden met een 8 of hoger”, aldus Jeanne. Hier kunt u ook de nieuwsbrief lezen die Jeanne naar alle ouders stuurde.

IJsterkLogo

Adres: Houtmankade 60
Sparen voor: o.a. LED verlichting
U spaart mee als: u naast de reguliere dagen waarop je kind bij De Regenboog is, ter plekke een extra dag(deel) koopt.
Huidig energieverbruik: 38.203 kWh per jaar
Verwachte daling in energieverbruik na investering: 8426 kWh per jaar (LED).