GGW-natuurslagerij kopie

geldGROENwassen bij natuurslagerij Keijzer & Van Santen

In Wageningen bevindt zich de slagerij van Ruud Keijzer en Jaap van Santen. In de zogenoemde ‘natuurslagerij’ wordt veelal gewerkt met biologisch- en ambachtelijk bereide producten waarin geen E-nummers, suiker en conserveringsmiddelen worden gebruikt. Naast vlees wordt ook vis en af en toe wild verkocht en er worden enkele streekproducten (honing, groenten) aangeboden.

De natuurslagerij startte met de verkoop van geldGROENwassen waardebonnenstrips, en was binnen het uur uitverkocht! Een week later verkochten zij nog eens 50 waardebonnenstrips. Met vlag en wimpel hebben Ruud en Jaap hun zonnepanelen met hun klanten volledig bij elkaar gespaard.

GGW-natuurslagerij kopieHet verhaal van Ruud en Jaap
Ruud Keijzer was achterkleinzoon van slager de Gruijter op de Zeedijk in Amsterdam; het beroep zit dus al lang in zijn familie. Toch is Ruud de enige uit circa 100 kleinkinderen die het beroep uitoefent. 32 jaar geleden nam Ruud een reguliere slagerij over. Jaap werkt als sinds zijn 17e in de slagerij, sinds 5 jaar is hij mede-eigenaar en trekken de twee samen de kar.

Toen Ruud een reguliere slagerij overnam, schrok hij van de kwaliteit die hij aantrof bij het opensnijden van de runderhalzen. In het slagersvakblad stelt hij: “Er zijn natuurlijk veel goede reguliere slagers. Maar ik had hier geen goed gevoel bij.” De slagerij gaat voor kwaliteit en daarom verkopen de slagers met name biologische producten.

Waarom meedoen aan geldGROENwassen?
“Om een aantal redenen: We staan er voor open om een keer te worden doorgelicht op ons energieverbruik. Zo zitten we te denken aan zonnepanelen, maar ook andere kleine maatregelen (LED, A+++ apparaten, een warmte terugwinsysteem) behoren tot de mogelijkheid zolang deze werkbaar zijn. Met geldGROENwassen wordt klantenbinding hieraan gekoppeld. Op dit moment werken we al geruime tijd met kortingszegeltjes, we zien geldGROENwassen als een manier om dit systeem weer eens op te frissen. Ook is het leuk dat gemeente Wageningen het initiatief ondersteunt.”

Naam ondernemers: Ruud Keijzer en Jaap van Santen
Adres: Churchillweg 40, Wageningen
Website: http://www.natuurslagerij.nl/
Spaarden voor: 8-12 zonnepanelen
U spaarde mee als: u voor €100 een strip waardebonnen kocht t.w.v. €120 (6*€20).
Huidig energieverbruik: 50.000 kWh per jaar
Zelf opgewekt na investering: 2100 – 3000 kWh per jaar