oldschool-amsterdam-restaurant-1-1024x682

restaurant old school wast straks GROEN voor LED

Restaurant old school werkt zoveel mogelijk met regionale producten. Zo komt de vis van dichtbij uit de Noordzee, en wordt er met vissers gewerkt die rekening houden met welke vis er in welk seizoen – gezien de paringstijd en visstand – gevangen wordt (De Goede Vissers en Woord Vis). Vlees wordt ingekocht bij de Lindenhof; een bedrijf wat dierenwelzijn en kwaliteit hoog in het vaandel heeft. En dagverse eieren komen van het mini-rondeel wat om de hoek staat. Het restaurant is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Naam ondernemer: Waldy Brewster
Adres: Gaasterlandstraat 5
Website: http://www.oldschoolamsterdam.com
Sparen voor: LED verlichting
U spaart mee als: u een strip waardebonnen koopt van €200, hiervoor krijgt u €240 terug. De waardebonnen a €40 per keer zijn in te wisselen voor lunch/diner.
Huidig energieverbruik: 50.000 kWh per jaar (niet exact bekend want 1e jaar, daarom schatting)
Verwachte daling in energieverbruik na investering: 19676 kWh per jaar

Het verhaal van Waldy
“Ik heb hotelschool gedaan en heb vervolgens enkele jaren in de reclamebranche gewerkt. Na vervolgens enige tijd in de horeca te hebben gewerkt, ben ik zelf zaken gaan opzetten. In mijn zaak de “Golden Brown Bar” kwam ik in contact met een opzetter van broedplaatsen (Maarten de Wolff). Zo ontstond het idee om een horeca gelegenheid en broedplaats te combineren.
In België is men een stuk verder met het opzetten van broedplaatsen in leegstaande panden. Hierdoor geïnspireerd geraakt, schreven Maarten en ik een plan. Ook voegde een derde ontwikkelaar (Gerben Mienis) zich bij ons.”
Waldy Het was nog even zoeken naar een pand, maar uiteindelijk kwamen de drie ondernemers onder één dak terecht in het grote, leegstaande, voormalige ROC gebouw. Waldy runt het restaurant. “De allereerste keer dat ik ons huidige pand binnenkwam, wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden. Maar het had toch iets getriggerd, want toen ik de volgende dag wakker werd kriebelde er toch iets. Inmiddels is het pand mooi opgeknapt en is mijn streven om er een gezond bedrijf en bruisende plek van te maken.”

Waarom meedoen aan geld GROEN wassen?
“Ooit deed ik mee aan een groene crowdfunding actie van Strawberry Earth, om aanpassingen binnen mijn bedrijf te doen in het kader van duurzaamheid. Deze actie vond ik leuk en heeft goed gewerkt. Ik zie geldGROENwassen dus als kans om de kostenpost die eraan zit te komen glad te kunnen strijken. De kostenpost betreft LED (vooral dimbare LED-lampen zijn prijzig), maar ook andere – heel basale – dingen als gaten in het plafond en ramen die niet dicht gaan. Dat soort gekke dingen kom je tegen in een oud school gebouw.”