Schermafbeelding 2014-11-14 om 09.36.24

Kans voor sportverenigingen

Op 8 november 2014 berichtte Het Parool dat de regeling dat sportverenigingen hun energiebelasting kunnen terugvragen, komt te vervallen. Clubs zouden hiermee duizenden euro’s mislopen. Echter, hiervoor in de plaats komt er een subsidieregeling voor sportclubs die investeren in energiebesparing of groene stroom. Het grootste probleem voor de sportclubs zou volgens het artikel zijn dat sportclubs het geld voor de duurzame energie investering niet zouden hebben.

Voor deze clubs hebben wij goed nieuws: geldGROENwassen. Dat werkt zo: met een geldGROENwas-actie vraag je jouw sportklanten of zij hun lidmaatschap een aantal jaren vooruit willen betalen. In ruil hiervoor krijgen zij een korting op het lidmaatschap. Als sportvereniging heb je in één keer het geld om de duurzame energie investering te doen, en je profiteert gelijk van een lagere energie rekening. Ook ben je verzekerd van lidmaatschap de komende jaren, en sportklanten krijgen meer binding met ‘hun’ sportclub.

Is een lidmaatschap vooruit betalen een beetje te veel? Een variatie op de kantine is ook mogelijk: sportklanten betalen hun kantineconsumpties voor de komende tijd vooruit. Natuurlijk krijgen zij hiervoor een korting, zeg 6 waardebonnen voor de prijs van 5. De voordelen zijn gelijkend aan het voorbeeld hierboven.

geldGROENwassen helpt je deze actie vorm te geven. Zo kun je gebruik maken van ons waardebonformat, promotiemateriaal en krijg je een plek op onze website.

Hoezo clubs raken hun extraatje kwijt? Clubs krijgen een prachtige kans om de organisatie economisch te versterken, te vergroenen en de sociale binding te vergroten! Het is maar hoe je het bekijkt.

Schermafbeelding 2014-11-14 om 09.36.24

N.B. bekijk ook de website van DuurzaamVerenigen.